top of page

ФОРМУВАННЯ ТЕРОБОРОНИ РОЗПОЧАТО В УМОВАХ КОНСОЛІДАЦІЇ ЗУСИЛЬ


Відбулась координаційна нарада з вирішення нагальних питань матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони. У першу чергу це стосується громад 23 округу народної депутатки від «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірини Констанкевич, які розташовані найближче до кордону.


У нараді взяли участь військові, голова Ківерцівської ТГ Олександр Ковальчук, Маневицької ТГ Олександр Гаврилюк, Олицької ТГ Олександр Прендецький, Прилісненської ТГ Ігор Терещенко, Цуманської ТГ Анатолій Дорошук, очільники районних рад та райдержадміністрацій, голова облради Григорій Недопад, заступник голови ОДА Андрій Ярмольський.


Питання формування підрозділів тероборони днями обговорювалося під час години уряду за участю Міністра оборони.


Як зазначила Ірина Констанкевич: «Мета зустрічі – з’ясувати першочергові потреби і проблеми у цьому процесі, узагальнити їх і винести на центральний рівень. Координація дій на місцях є. Важливо до цього процесу долучити депутатів-мажоритарників, аби мати більше ресурсів для ефективного вирішення питань».


Також обговорили створення добровольчих формувань у тергромадах, які мають діяти у рамках руху опору за умови оголошення воєнного стану.



bottom of page