top of page

ФОРУМ ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ» У ЛУЦЬКУ


У Луцькому замку відбулася об‘єднувальна зустріч представників місцевого самоврядування від партії «ЗА Майбутнє».

Про що говорили?

Обговорили реформу та практичні аспекти реформи децентралізації у контексті розвитку громад за участі нардепів депутатської групи «Партія «За майбутнє», голів обласної, районних рад, міських голів.

«Децентралізація – це рух уперед. Є й багато помилок. Потрібні зміни й у межах кордонів самих громад, тому що є багато неспроможних, тому буде об’єднання, укрупнення. Але реформа позитивна – це 100%», – наголосив Ігор Палиця.

«Децентралізація - потрібна та ефективна реформа. Тепер громади мають фінансовий ресурс, повноваження на місцях. Передусім мова йде про освіту, культуру, гуманітарну сферу та охорону здоров’я. Перед громадами постали бюджетні та фінансові виклики, які без підтримки держави неможливо подолати. Над цим і працюємо у законодавчій сфері», - зазначила народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє».

Ігор Палиця зазначив: «У мене одна амбіція – щоб наша політична сила об’єднала людей, які хочуть змінити свою громаду, своє місто, свій район, свою область, свою країну. Немає значення, хто очолюватиме цю партію, тому що коли є сильна команда, лідер не відіграє ніякої ролі. Він робить те, що вирішує команда».

Учасники з’їзду мали нагоду ознайомитися із успішним досвідом розвитку громад Львівської, Одеської, Тернопільської та Хмельницької областей, а також із діяльністю Жіночого руху «ЗА Майбутнє» та Молодіжного руху «За Майбутнє» Волинь.

bottom of page