top of page

ЧОГО ОЧІКУВАТИ УКРАЇНЦЯМ ВІД ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ?


Опалювальний сезон, ціни на тарифи та енергетичний тероризм - питання порядку денного цієї осені для усієї України. Куди рухатися і як пережити зиму? На ці питання шукала відповіді народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Україна не готова до опалювального сезону. У нас не вистачає ані газу, ані вугілля. Риторика запитання: що робив уряд, профільні міністерства та аналітики?», - зауважила Ірина Мирославівна

Меморандум про непідвищення рівня тарифів – запізнився, влада надто пізно б’є на сполох. Треба оцінити скільки газу внутрішнього видобутку, коли і скільки газу було закачено. Порахувати скільки ми взагалі маємо газу і визначити його середню ціну.

Депутатська група «Партія «За майбутнє» закликає владу не допустити свавільного збільшення тарифів за транспортування газу облгазами. А ще — провести перевірку законності їх приватизації та повернути незаконно приватизовані у власність держави чи громад.

Ірина Констанкевич підсумувала: «Імпорт електроенергії із Білорусі несе безпекові загрози для країни. Уряд і Офіс Президента мають бути готовими до можливих провокацій».

bottom of page