top of page

ЧОМУ ЛІКУВАННЯ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ЛИШАЄТЬСЯ ПОЗА УВАГОЮ УРЯДУ?




Під час години запитань до уряду народна депутатка Ірина Констанкевич звернулася до Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля з питанням щодо збільшення фінансування на лікування ветеранів війни та належного медичного обслуговування. Вважаю, що Міністерство охорони здоров‘я, яке очолює Максим Степанов недопрацьовує в даній проблематиці.


«Ми з колегами депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» скеровували депутатський запит до профільних міністерств щодо хронічного недофінансування лікування і реабілітації ветеранів. Із отриманих відповідей зрозуміло, що у 2021 році ця категорія громадян лишається поза увагою уряду», - зазначила під час виступу Ірина Констанкевич.


Народна обраниця додала: «Вважаю, що медичне обслуговування ветеранів війни має гарантовано фінансуватися за встановленими державою програми та забезпечуватись за рахунок коштів Держбюджету».


Тому питання Ірини Констанкевич до Пана Дениса Шмигаля звучали так:


- Чи будуть внесені зміни щодо порядку лікування ветеранів (зміни в додатку №2 до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року)?


- Чи буде розроблена окрема державна програма щодо лікування та реабілітація ветеранів війни?

bottom of page