top of page

ЩО УХВАЛЮЮТЬ ТА РОЗГЛЯДАЮТЬ НАРДЕПИ??



В ефірі телеканалу «РАДА» народна депутатка Ірина Констанкевич обговорила законопроєкти, які розглядають в стінах парламенту парламентарі та із чим планують працювати найближчим часом.


Ірина Констанкевич зауважила: «Схвально, що на порядку денному є соціальні законопроєкти, більшість яких підтримують нардепи, зокрема».


● ВРУ визначила 4 червня - Днем пам‘яті дітей, загиблих внаслідок збройної агресії РФ. За відповідну Постанову №5343 проголосували 308 народних обранців.


Починаючи з 2014 року внаслідок агресії РФ в Україні загинули, щонайменше, 240 дітей, понад 40 з яких — через міни.


● У першому читанні ухвалено законопроєкт 3124 щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім'ям з дітьми.


Про що йдеться в законопроєкті?


Не включати у розрахунок субсидії кошти, які отримують багатодітні родини як допомогу на дітей.


● Регулювання зовнішньої реклами.


У першому читанні ВРУ підтримала законопроєкт №5094 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами».


Заплановано створити публічні електронні реєстри рекламних конструкцій. А рекламні носії міститимуть QR-коди з відомостями про власника та відповідальних осіб.


● Контроль за перевезенням вантажів.


У другому читанні та в цілому було підтримано законопроєкт №3742 щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю (ГВК).


Про що йдеться?


Він передбачає законодавче закріплення можливості фіксації порушень габаритно-вагових параметрів в автоматичному режимі.


● Посилення відповідальності за насильство.


Ірина Констанкевич з колегами депутатської групи «Партія «За майбутнє» зареєстрували законопроєкт, який передбачає збільшення штрафів для кривдників. Проте у першому читанні було підтримано альтернативний законопроект №3908-1, що стосується посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства. Щоправда, він не передбачає збільшення штрафів, а лише громадські роботи для кривдників.


«Також разом із Жіночим Рухом «За майбутнє» втілюємо проєкт у рамках якого відкриваємо Кризові центри для жінок. Там постраждалі зможуть отримати кваліфіковану юридичну та психологічну допомогу. Денні центри та кризові кімнати для жінок, постраждалих від домашнього насильства планують відкрити у Волинській області», - розповіла Ірина Констанкевич.


bottom of page