top of page

«Я втішена, що це молоді люди, наповнені ентузіазмом і з бажанням бути корисними своїй державі», – І


Наприкінці літа, у четвер, 29 серпня, Верховна Рада України ІХ скликання провела перше урочисте засідання. Народні депутати, обрані за підсумками дострокових парламентських виборів 21 липня, склали присягу на вірність Україні, розглянули низку законопроєктів, а також прийняли ключові кадрові рішення, як-то: призначення прем’єр-міністром Олексія Гончарука чи обрання спікера парламенту Дмитра Разумкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВСІ ЧЕКАЮТЬ ЗМІН І СПОДІВАЮТЬСЯ, ЩО ЦЕЙ ПАРЛАМЕНТ БУДЕ ІНШИМ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ Інформаційне агентство Волинські Новини розпитало «новоспечених» народних депутатів Верховної Ради ІХ скликання з Волинської області про перше засідання парламенту, їхню майбутню роботу в профільних комітетах та особисті враження.

Народна обраниця від 23 округу (Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський та Маневицький райони), перша заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич зауважила, що, дійсно, перший день роботи Верховної Ради видався насиченим і сконцентрованим на багатьох подіях, зокрема й призначеннях. «Різниця в роботі парламенту ІХ скликання й попередніх – дуже істотна. Це відразу стало помітно під час висвітлення на табло графічних зображень результатів голосування – ¾ залу в зелених кольорах! Такого я ще не бачила. З одного боку такий унісон є приводом для оптимізму, тому що єднання, дійсно, може призвести до швидких змін, коли законодавча і виконавча гілки влади працюватимуть в одному темпі. З другого – коли є така єдність, виникають питання, чи за швидкістю прийняття рішень не страждає якість роботи. Так, деякі постанови, документи, які вчора вносилися в Раду, не обговорювалися – ми не бачили текстів, але голосували за них», – розповіла Ірина Констанкевич.

Вона акцентувала, що підтримує зміни, адже вони вкрай потрібні нашій країні, але не за рахунок недотримання законодавства, порушення процедур і регламенту. Водночас депутатка нагадала, що під час першого засідання нардепи обрали уряд. «Окремі призначення додали мені ще більшого оптимізму, я втішена, що це молоді люди, наповнені ентузіазмом і з бажанням бути корисними своїй державі», – сказала Ірина Констанкевич. Депутатка теж зазначила, що підтримує створення депутатської групи «За майбутнє» в Раді, до котрої увійшли самовисуванці, зокрема й сама Ірина Констанкевич: «До неї увійшли авторитетні, знаючі та компетентні народні депутати, зокрема Ігор Палиця, Тарас Батенко. Волинь представлена потужно в цій групі, адже, окрім Ігоря Палиці, до неї входять і Ігор Гузь, і Степан Івахів. Тому я думаю, що наша волинська група, звичайно, лобіюватиме інтереси регіону і західної частини країни загалом. У групі, до речі, представлені теж депутати від Івано-Франківська та Тернополя».

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page