top of page

ЯК З МИСТЕЦЬКОЮ ОСВІТОЮ?


З директором Ківерцівської музичної школи Валентином Окапінським народна депутатка Ірина Констанкевич обговорила стан мистецької реформи, реалії музичної освіти в умовах децентралізації.

Валентин Окапінський переконаний, що позашкільна та мистецька освіта «тихо звучать» на загальнодержавному рівні. «Маємо проблему зайнятості дітей в позашкільний, позаурочний час. Потрібно створювати для дітей альтернативну до гаджетів», - вважає директор музичної школи.

Дитяча музична школа була заснована у 1961 році. На 5 відділах (фортепіанний, народний, струнно-смичковий, духових та ударних інструментів) навчається 198 дітей. Можна опанувати будь-який інструмент. Але не всі школярі мають такі можливості, особливо з навколишніх сіл.

 В контексті адміністративно-територіальної реформи, Валентин Окапінський не бачить проблем для музичної школи. Діти з інших сіл і раніше доїжджали на навчання до школи і транспортне сполучення хороше. Звичайно, збільшувати можливості треба.

Ірина Констанкевич переконана: «Аби розвивати мистецьку освіту потрібно покращувати матеріально-технічну базу, підвищувати зарплати працівників, закуповувати нові музичні інструменти. Визначили, що проведемо ширшу зустріч із викладачами, батьками і керівництвом ОТГ.»

bottom of page