top of page

Ірина Констанкевич відстоює інтереси освітян


Підхід до нарахування зарплати педагогічним працівникам має бути комплексний, системний і в жодному разі не погіршити і так не «ідеальні» умови праці вчителів, особливо молодих, дошкіллля, позашкілля, профосвіти, вищої школи. Про це у своєму пості у Facebook написала народний депутат України Ірина Констанкевич.

Парламентар взяла участь у засіданні парламентського освітнього комітету. Нагадаємо, що у Верховній Раді минулого скликання Ірина Констанкевич працювала саме у цьому комітеті, а нині – перша заступниця  голови комітету гуманітарної та інформаційної політики.

«Зокрема, на робочій групі щодо законопроєкту «Про повну загальну середню освіту» дійшли до статті 24 «Робочий час та оплата праці педагогічних працівників» і моїх правок щодо 18  навчальних годин впродовж тижня, доплат за усі додаткові види робіт. Була гостра дискусія.  Ми вкотре пояснювали Мінфіну, як важливо платити вчителю гідну зарплату; пояснювали, що стаття 61 Закону «Про освіту» досі не виконуються; пояснювали, що імітація змін в освіті призведе до незворотних процесів: відтоку молоді за кордон, зміни суспільних пріоритетів, деморалізації  суспільства», –  зазначила у дописі народний депутат.

«Моя позиція – нарахування зарплати педагогічним працівникам, як це пропонує новий уряд, потрібно робити незалежно від цього законопроєкту. Його потрібно робити, але підхід має бути комплексний, системний і в жодному разі не погіршити і так не «ідеальні» умови праці вчителів, особливо молодих вчителів, дошкіллля, позашкілля, профосвіти, вищої школи. Ми повинні чітко розуміти «Ми хочемо бути країною знань чи країною зневіри». Це цитата з палкої промови вчительки на мітингу в Хорватії. Це стосується й України – куди рухаємося?», –  зауважила Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page